Hoe we straks nog beter uit de crisis komen

02 juni 2020 - 6 min. leestijd

De corona crisis en de beperkende regelgeving waar wij maandenlang onder gebukt gingen, komt langzaam maar zeker tot een einde. Althans, we gaan een nieuwe fase in waarin de maatregelen worden versoepeld. Maar hoe ga je nu verder? Krabbel je weer op of veer je juist op? Lees hier hoe de coaches bij Speech Republic daarover denken.

Hoera, de crisis maakt van politici weer echte mensen

Lees hier de volledige tekst van het opiniestuk dat dd. 2 april 2020 werd gepubliceerd op de website van Het Financieele Dagblad

02 april 2020 - 4 min. leestijd

Op het breukvlak van een nieuw verhaal

De wereld verandert continu, maar soms zijn er momenten dat het ineens heel snel lijkt te gaan. Dat de wereld die we dachten te kennen - met bekende veiligheden en onveiligheden - ineens anders aanvoelt. Dat ons eigen verhaal over onze directe leefwereld opnieuw getest wordt. 

23 maart 2020 - 4 min. leestijd

Leiders kiezen voor actie

‘Even Apeldoorn bellen!’, ‘En Marche!’, ‘Carglass repareert – Carglass vervangt’ – een aantal slogans die jij waarschijnlijk wel kent. Bij reclames en campagnes is het heel duidelijk dat er iets verkocht wordt, dat iemand wil dat jij zijn product koopt.

23 maart 2020 - 4 min. leestijd

Wat is storytelling?

Hoe kun jij stoppen met het dumpen van content en storytelling echt als krachtig middel voor jouw bedrijf of organisatie gaan inzetten? Wij leggen het je uit.

23 september 2019 - 6 min. leestijd

Magisch Moment: stop wasting your time

'Wat zou er gebeuren als jij zou stoppen met het weggooien van de kansen die voor het grijpen liggen?'

24 mei 2019 - 1 min. leestijd

Free the change you want to see in the world

Als je in mijn hart zou kijken, vind je daar de redenen waarvoor ik wil bestaan: vrijheid en echtheid. Volgens mij is er geen mens die hier geen waarde aan hecht en toch zie ik in de dagelijkse praktijk tal van situaties waarin mensen zichzelf dit bewust of onbewust ontzeggen. En dat kan echt niet.

24 mei 2019 - 5 min. leestijd

Let’s Marie Kondo your story

Ben jij ook klaar met lange powerpointpresentaties, en wil jij terug naar de essentie van jouw verhaal? Let's Marie Kondo your story!

01 mei 2019 - 7 min. leestijd

Magisch moment: back to basics

'The priority is on the root of things, not the leaf of the symptoms.'

01 mei 2019 - 1 min. leestijd

De kracht van eenvoud

Het ultieme bewijs voor de kracht van eenvoud levert Beerd met het reduceren van zijn 450 pagina’s tellende wetenschappelijk proefschrift tot maar 1 zin! Lees gauw wat dat kan betekenen voor jouw manier van communiceren.

01 mei 2019 - 4 min. leestijd

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.