Actualiteit

Het grote verhaal is dood, lang leve het kleine verhaal

15 januari 2021 - 8 min. leestijd

Het jaar is nog maar een paar dagen oud en de eerste grote historische gebeurtenis is al een feit. Op 6 januari 2021 bestormden aanhangers van Donald Trump het Capitool in Washington D.C. en liepen als een stel dagjesmensen-from-hell door het gebouw. Eerst even wat constitutioneel erfgoed vernielen, dan een selfie nemen. Het doel, hen kort daarvoor op camera uitgelegd door de president zelf, was om congresleden te intimideren, de wens van de meerderheid te ontkennen zodat de fantasie van een kleine groep radicalen in leven kon blijven. Kortom, om een coup te plegen en het democratische proces om zeep te helpen.

Persoonlijk

Vier ’trucjes’ om authentieker te zijn op het podium…

Afgelopen vrijdag mocht ik twintig minuten lang nieuw stand up comedy materiaal testen in Amersfoort. Tijdens deze try-out night kon ik verse gedachtenspinsels delen of relatief nieuwe stukken verder aanscherpen. Het zijn altijd heerlijke en tegelijkertijd ook verschrikkelijke momenten voor comedians. Je stapt in een zwart gat en weet nooit hoe je optreden zich zal ontwikkelen

04 december 2020 - 11 min. leestijd

Hoe we straks nog beter uit de crisis komen

De corona crisis en de beperkende regelgeving waar wij maandenlang onder gebukt gingen, komt langzaam maar zeker tot een einde. Althans, we gaan een nieuwe fase in waarin de maatregelen worden versoepeld. Maar hoe ga je nu verder? Krabbel je weer op of veer je juist op? Lees hier hoe de coaches bij Speech Republic daarover denken.

02 juni 2020 - 6 min. leestijd

Hoera, de crisis maakt van politici weer echte mensen

Lees hier de volledige tekst van het opiniestuk dat dd. 2 april 2020 werd gepubliceerd op de website van Het Financieele Dagblad

02 april 2020 - 4 min. leestijd

Op het breukvlak van een nieuw verhaal

De wereld verandert continu, maar soms zijn er momenten dat het ineens heel snel lijkt te gaan. Dat de wereld die we dachten te kennen - met bekende veiligheden en onveiligheden - ineens anders aanvoelt. Dat ons eigen verhaal over onze directe leefwereld opnieuw getest wordt. 

23 maart 2020 - 4 min. leestijd

Leiders kiezen voor actie

‘Even Apeldoorn bellen!’, ‘En Marche!’, ‘Carglass repareert – Carglass vervangt’ – een aantal slogans die jij waarschijnlijk wel kent. Bij reclames en campagnes is het heel duidelijk dat er iets verkocht wordt, dat iemand wil dat jij zijn product koopt.

23 maart 2020 - 4 min. leestijd

Wat is storytelling?

Hoe kun jij stoppen met het dumpen van content en storytelling echt als krachtig middel voor jouw bedrijf of organisatie gaan inzetten? Wij leggen het je uit.

23 september 2019 - 6 min. leestijd

Magisch Moment: stop wasting your time

'Wat zou er gebeuren als jij zou stoppen met het weggooien van de kansen die voor het grijpen liggen?'

24 mei 2019 - 1 min. leestijd

Free the change you want to see in the world

Als je in mijn hart zou kijken, vind je daar de redenen waarvoor ik wil bestaan: vrijheid en echtheid. Volgens mij is er geen mens die hier geen waarde aan hecht en toch zie ik in de dagelijkse praktijk tal van situaties waarin mensen zichzelf dit bewust of onbewust ontzeggen. En dat kan echt niet.

24 mei 2019 - 5 min. leestijd

Let’s Marie Kondo your story

Ben jij ook klaar met lange powerpointpresentaties, en wil jij terug naar de essentie van jouw verhaal? Let's Marie Kondo your story!

01 mei 2019 - 7 min. leestijd

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.