Naar overzicht

5 vragen aan Renske

02 januari 2019 - 3 min. leestijd

‘Mensen zijn op hun mooist als ze zichzelf zijn.’ We stellen vijf vragen aan onze Speech Republic coach Renske.

 

Wat houdt het in om Artificial Intelligencist te zijn?

Eigenlijk is het een deel van mij en besta ik uit nog veel meer! Na mijn middelbare school, heb ik naast neuropsychologie, ook Artificial Intelligence gestudeerd. Dat was nog in een tijd dat AI een niche was en alleen door supernerds werd gedaan en we soms met maar tien man een college hadden. Ik wilde de werking van hersenen beter begrijpen en zag de computer als metafoor voor de werking van het brein. Ik simuleerde neurale netwerken om inzicht te krijgen hoe mensen kunnen lezen. Nog steeds heb ik er een zwak voor hoe technologie de mens kan ondersteunen. Toen ik afgelopen jaar aan een gehoorapparaat moest, heb ik zelfs ook gezocht naar een ‘zelflerend’ apparaatje en dankzij die techniek kan ik nog gewoon van muziek genieten zonder dat het blikkerig klinkt!

Wanneer merkte je voor het eerst dat communicatie echt magisch kan zijn?

Ik herinner me dat ik al heel jong voelde wat voor energieverandering muziek teweeg kan brengen. Ik groeide op tussen de rhythm&blues muzikanten en hoorde altijd verschillende soorten muziek om me heen. Toen ik later de, meestal engelse teksten, erbij begon te begrijpen of een artiest de achtergrond van een nummer live hoorde uitleggen, kon ik er niet over uit hoe goed het gevoel in de muziek de inhoud van de tekst vertaalde. Een tekst kan me nog steeds zo raken! Het kan pijn doen hoe waar iets is, troost of hoop geven.

Welke verandering zie jij graag in de wereld?

Dan kan ik natuurlijk alleen maar iets zeggen over de wereld zoals ik die ken 🙂 Ik gun die wereld dat er meer aandacht komt voor zelfontwikkeling en ontplooiing. Ik zie dat er veel waarde wordt gehecht aan presteren en aan het ontwikkelen van analytische vaardigheden. Daarbij wordt het ‘menszijn’ veelal vergeten. Als mens zouden we ons hele leven lang moeten blijven spelen en vrienden met onszelf zijn. Hiervoor is rust en ruimte nodig en die moeten we elkaar gunnen. Ik geloof er heilig in dat als we dat allemaal gaan doen, de wereld er een heel stuk mooier uit gaat zien!

Als je 1 ultieme communicatietip kan meegeven, welke zou het dan zijn?

Wees jezelf! Iedereen heeft zoveel moois in zich en is uniek. Zo blijf je het meest oprecht en dat voelen mensen. Als je impact wilt maken, dan begint dat met bij jezelf te blijven.

Wat is jouw meest favoriete moment geweest tijdens trainingen?

Het mooiste is het moment waarop iemand tot inzicht komt dat hij of zij het allemaal al in zich heeft om een verschil te kunnen maken. Dat ze niets nieuws hoeven aan te leren, behalve dan het vertrouwen op zichzelf!

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.