Naar overzicht

Een magisch communicatiecadeau!

04 december 2016 - 5 min. leestijd

Actualiteit

Joyce wilde haar bijzondere verhaal delen met de wereld, maar wist niet precies hoe ze haar boodschap krachtig kon overbrengen. Daarom volgde zij de 4-daagse podiumtraining ‘Taking the Stage’ van Speech Republic. Bij Speech Republic hebben we een passie voor bijzondere verhalen. Net zoals Joyce zijn er vele anderen die een bijzonder verhaal hebben. In het teken van december en het delen van geluk geven wij een ‘Taking the Stage’ training weg aan iemand die het verdient om zijn of haar verhaal op een krachtige manier te delen met de wereld. Ken jij iemand die jij dit gunt? Lees hieronder hoe Joyce het ervaren heeft en wat jij moet doen om iemand te verblijden met een magisch communicatiecadeau.

Niet vaak heb ik een training gevolgd die zo’n enorme indruk op mij heeft gemaakt als de 4-daagse ‘Taking the Stage’ training van Speech Republic. Het Syndroom van Usher maakt mij langzaam doof én blind en daarom was het ‘gewone’ werkende leven voor mij geen optie meer. Mijn enige carrièreperspectief kwam daarom te liggen in het delen van mijn verhaal. Het volgen van deze training had dus nogal een gewicht gekregen, want ik zocht niet naar een paar trucjes om mijn verhaal iets beter te kunnen vertellen. Ik moest na deze 4 dagen naar buiten lopen met het gevoel dat ik zó goed zou zijn dat ik hier mijn werk van kan maken: het geven van lezingen.

Voorafgaand aan de training had ik een uitgebreide intake met één van de coaches. Alleen al dit gesprek gaf me nieuwe inzichten en inspiratie en mijn leerdoelen werden heel duidelijk geformuleerd. Ik voelde me toen al dichterbij de kern van mijn verhaal komen. Ook kreeg ik het boek ‘Magie in al je communicatie’ van Bas Mouton thuis gestuurd ter voorbereiding op de training. De training is echt een must, dan krijg je namelijk de handvaten om de theorie (de Magiewetten) in de praktijk toe te passen.

Je volgt de training in een groep en dat heb ik echt als meerwaarde ervaren. Je wordt zo snel beter wanneer je vragen van medecursisten krijgt, een testpubliek hebt om je verhaal op uit te proberen en feedback ontvangt vanuit diverse perspectieven. De groep werd tijdens die eerste dag al meteen heel hecht.

Speech Republic beschikt over een professioneel team dat in een fijne en open sfeer met je aan de slag gaat. Ze hebben een talent in mij naar boven gehaald waarvan ik niet wist dat ik het in me had. Door middel van oefeningen en voorbeelden kreeg ik de magiewet ‘IK zeg IETS tegen JOU’ steeds beter onder de knie. De grootste stap die ik persoonlijk heb gezet, is het ontdekken van mijn ‘sprekersrecht’. Mijn verhalen en ervaringen had ik al klaar, maar ik moest vooral leren hoe ik dat in een concrete boodschap goot en daarmee mijn publiek kon inspireren.

Na vier intense dagen is er een grand finale; een try-out met een genodigd publiek door alle cursisten. Het was zo bijzonder om iedereen z’n verhaal te horen doen en het verschil met de eerste trainingsdag was duidelijk te zien. Niemand had meer podiumvrees en had het zelfvertrouwen om aan een gedeeltelijk onbekende groep zijn verhaal te doen. Ik werd overweldigd door de vele positieve reacties die ik kreeg, maar wat me nog het meest raakte, was de ontroering bij mijn eigen familie. Ik wilde me zo graag bewijzen en toen ik in hun ogen het vertrouwen in mij als spreker zag, kreeg ik het zelfvertrouwen dat ik nodig had.

Ik begon de training met sky-high verwachtingen en deze zijn zelfs meer dan overtroffen. Ik heb van iedere minuut met volle teugen genoten en begin nu zelfverzekerd aan mijn carrière als inspirational speaker. Laatst moest ik pitchen voor een belangrijke selectie. Ik begon heel anders aan de voorbereiding van voorheen en, niet onbelangrijk, ik was veel sneller klaar! Of ik die pitch gewonnen heb?


Joyce de Ruiter is een begenadigd spreker en gaat haar kennis en ervaringen delen met bedrijven en organisaties in de vorm van lezingen en inspiratiesessies. Mentorbedrijf Jaarbeurs Utrecht helpt haar daarbij.

Wie gun jij dit magische communicatiecadeau?

Speech Republic heeft een passie voor bijzondere verhalen. Verhalen die een podium verdienen. Wie in jouw omgeving heeft een bijzonder verhaal dat de hele wereld moet horen? Wie heeft het in zich om een TED speaker te worden? Wie zie jij écht het verschil maken? Speech Republic geeft één plek weg bij onze 4-daagse podiumtraining ‘Taking the Stage’ en jij kan zorgen dat een talentvolle collega, vriend of familielid deze wint. Laat ons weten wie jij deze topervaring gunt en vooral waarom jij vindt dat deze bijzondere persoon de training verdient. Je kunt je ijzersterke motivatie vóór donderdag 22 december mailen naar: contact@speechrepublic.nl.

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.