Naar overzicht

Valentine’s Day!

05 februari 2017 - 3 min. leestijd
Jurko van Veenendaal
Speech Republic Coach

Actualiteit

Passie

Het is bijna zover: Valentijnsdag. Al eeuwenlang vieren we op deze dag de liefde en het is dan ook het perfecte moment om de liefde van je leven een ouderwetse liefdesbrief te schrijven. En dan bedoel ik geen mail, maar een échte brief voor in de brievenbus. Dat zou namelijk wel eens een flinke impact kunnen hebben. Magie is mogelijk in al je communicatie, dus ook in een liefdesbrief!

Meer IK – Meer IETS – Meer JOU

Door aan de slag te gaan met magie-elementen kun je ieder communicatiemoment magisch maken. Onze slogan én advies aan jou? Meer IK, meer IETS en meer JOU. Als je dat toepast op je brief kan het niet anders dan dat de liefde er vanaf spat. Hoe doe je dat dan?

  • Meer IK – in zakelijke communicatie ontbreekt dit vaak, maar in een liefdesbrief zijn de magie-elementen Persoonlijk en Passie natuurlijk onmisbaar. Wat dacht jij toen je deze persoon voor het eerst zag? Wanneer ontdekte je dat je helemaal hoteldebotel verliefd bent op deze persoon?
    Ik kan me het moment dat ik jou voor het eerst zag, nog zo goed herinneren. Ik was meteen onder de indruk van jouw verschijning en langzaam maar zeker besefte ik me dat ik meer ben gaan voelen voor je. Daarom schrijf ik je deze brief.
  • Meer IETS – door te vertellen hoe jij de Toekomst voor je ziet, voeg je al meteen meer ‘iets’ toe aan je brief. Maar bijvoorbeeld ook door het Conflict te benoemen: hoe ziet die toekomst eruit als het aan jou ligt? En wat heeft er weleens in de weg gestaan als het om de liefde ging?
    Ik begrijp dat jij het misschien lastig vindt om in de liefde te geloven na je laatste relatie, maar toch denk ik dat je het nog een kans moet geven. Ik zie ons zo samen op een terrasje zitten in Zuid-Frankrijk.
  • Meer JOU – een magisch communicatiemoment kan simpelweg niet bestaan als er geen heldere oproep tot actie in zit verwerkt. Wanneer neem jij deze persoon mee uit eten?
    Daarom wil ik je vragen om volgende week met me uit eten te gaan.

Aan de slag!

Ik kan me voorstellen dat je niet meteen staat te springen om een ouderwetse liefdesbrief te schrijven, maar je kunt onze magietool gelukkig nog voor veel meer communicatiemomenten inzetten. Zodra je aan de slag gaat met onze 9 magie-elementen merk je dat ook jouw sollicitatiebrief, zakelijke pitch en jouw gesprekken de potentie hebben om echt magisch te zijn! Magie in AL jouw communicatie en dus niet alleen in je speeches.

Succes!

 

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.