Naar overzicht

Wat zijn jouw intenties voor 2017?

29 december 2016 - 3 min. leestijd
Jurko van Veenendaal
Speech Republic Coach

Actualiteit

Toekomst

A new year… a new start!

ABBA is uitgezongen, de champagneglazen zijn opgeborgen en het gourmetstel heeft weer plaatsgemaakt voor de gewone koekenpan. 2016 is voorbij en we zijn klaar voor het nieuwe jaar.

Weer mislukt…

Een nieuw jaar staat voor veel van ons gelijk aan goede voornemens. ‘Dit jaar gaat het echt lukken om met een strak lichaam op het strand te verschijnen!’ of ‘2017 wordt het jaar waarin ik promotie maak!’. Goede voornemens halen het positieve in je naar boven en laten je nadenken over de mogelijkheden in 2017. Echter ligt het gemiddelde goede voornemen nog vóór 1 februari in de prullenbak. De kans is namelijk groot dat je geen zin hebt om buikspieroefeningen te doen als je om half 7 op moet staan om de kinderen naar school te brengen en vervolgens zelf de hele dag in vergadering zit. Ook kunnen andere ontwikkelingen op werk ertoe leiden dat je promotie naar volgend jaar wordt verschoven.

Of lukt het toch?

Moet jij het nieuwe jaar dan maar zonder goede voornemens beginnen? Nee! De kracht van de positieve gedachte en de mogelijkheden die een nieuw jaar met zich meebrengt, zijn te mooi om 2017 dan maar geheel zonder goede intenties te beginnen. In dat ene woord, ‘intentie’, ligt meteen de oplossing voor het te snel opgeven van goede voornemens. Kijk eens goed naar de intentie van jouw goede voornemens. Je zult al gauw merken dat wanneer je de tijd neemt dit te onderzoeken er een veel diepere intentie ligt onder de acties die jij als goede voornemens hebt opgesteld. Onder dat beoogde sixpack ligt misschien de intentie om je gezond en energiek te voelen. Achter het feit dat jij promotie wilt maken, kan de diepere waarde liggen dat jij plezier wilt hebben in je werk en dat je de focus wilt leggen op het verbeteren van jezelf.

Wat is jouw intentie?

Probeer erachter te komen wat jouw intenties zijn voor 2017, zo kan je onderscheiden wat jij echt belangrijk vindt. Wat staat centraal? Dat kunnen waarden zijn zoals plezier, eerlijkheid, zelfvertrouwen en kracht. Schrijf ze voor jezelf op: ‘In 2017 heb ik de intentie om …’. Zorg dat het er niet meer zijn dan drie of vier. Lees het briefje goed door, onthoud het en berg het vervolgens ergens op waar alleen jij het kan vinden.

Wat was het ook alweer?

Je zult merken dat je jezelf op de gekste momenten herinnert aan je intenties. Bijvoorbeeld wanneer je na je werk twijfelt of je nog even naar de sportschool gaat of wanneer je in een lastig gesprek geen directe feedback geeft maar om de boodschap heendraait. Op welk moment het ook is, jouw intentie voor dit nieuwe jaar zal vrijwel direct door je hoofd schieten. Oh ja, want het slechte nieuws is dat een intentie slechts een intentie is als je er niets mee doet. Uiteindelijk ben jij degene die actie moet ondernemen. Jouw acties zullen pas succesvol en duurzaam zijn als ze zijn geworteld in een diepe intentie.

En zo ga je 2017 in; met een set aan waardevolle intenties die jij met vallen en opstaan zult waarmaken!

Intention ready, set, GO!

P.S. Wil jij in 2017 de magische communicator in jezelf opzoeken? Schrijf je dan in voor onze vierdaagse trainingen.

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.