Naar overzicht

Zomerblog 1: Neem je goeie ideeën op!

22 juli 2016 - 3 min. leestijd
Daniëlle

Actualiteit

Ik ga op vakantie en ik neem mee: maagdelijke boekjes

Inmiddels weet ik dus dat ik niet op vakantie kan zonder pen en papier. Als ik ontspan, gaat mijn geest aan het werk en krijg ik de ene na de andere inval. Meestal zijn dit invallen die ik op een later moment wil uitwerken. Ik ben een liefhebber van de vulpen en van mooi papier en het liefst schrijf ik mijn ideeën ook mooi op: met een mooie pen, in een mooi boekje. Dat is dus wat ik voor mijn vakantie altijd denk en daarom koop ik dan ook een prachtig nieuw Moleskine boekje die dan de hele vakantie maagdelijk op mij ligt te wachten, klaar om al mijn inspiratie in zich op te slaan. Ik heb heel wat maagdelijke mooie boekjes in de kast staan. Zinloos!

Slechte timing!

Inspiratie komt ongestructureerd en vooral op onhandige momenten. Elk goedkoop schrift doet dus dienst om je ideeën in op te schrijven. Wat vele malen erger is, is dat je dat schriftje nooit bij je hebt op het moment dat je net dat historische stadje bezoekt, die berg beklimt of je een weg baant door het oerwoud.

Wanneer jij straks op je fietsje door de Pyreneeën racet, zul je zien dat je ineens een oplossing vindt voor dat euvel in je project. Bij de afdaling begrijp je ineens waar je jouw klanten echt mee gaat helpen en als je dat nu niet opschrijft, ben je het bij thuiskomst gegarandeerd vergeten!

So smart!

Je schrift en je pen liggen in je tent op de camping, maar voel eens in je zak! Wat vind je daar? Ja, juist! Je telefoon! Dat ding waardoor je tóch bereikbaar blijft, waardoor je toch de achterblijvers op de werkvloer kunt volgen. Dat ding waarmee jij jouw selfies maakt die je op Facebook plaatst om te laten zien hoe leuk jij het hebt op vakantie en waar je ook de niet-selfies mee maakt, die je ook op Facebook zet. Maar dat ding heeft nóg een functie.

Deze functie is briljant, want je briljante ingevingen gaan nooit meer verloren omdat jij je pen en papier vergat mee te nemen. Ik heb het over de dictafoon. Je pakt je telefoon en spreekt warrig of niet warrig in dat je een nieuw team gaat samenstellen, je spreekt in op welke manier je jouw klanten gaat verrassen, je spreekt gewoon in hoe jij het bedrijf kunt redden. Spreek je gedachten uit en neemt het op! Als je later weer thuis bent kun je al die opnames rustig uitwerken, want jij bent ze niet vergeten. Ze staan in je telefoon. Geweldig.

Ik heb een idee..

Dus: vergeet niet dat je telefoon deze hele handige functie heeft!

Fijne vakantie

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.