Naar overzicht

Zomerblog 3: Keep it to yourselfie!

01 augustus 2016 - 3 min. leestijd
Daniëlle Veneman
Speech Republic Coach

Actualiteit

No storage

Mijn iPhone gaf laatst een notificatie dat ik niet kon filmen omdat hij geen opbergruimte meer had voor (weer) een nieuw filmpje van mijn dochters. Jammer, want juist op dat moment deden ze zo leuk en dat wilde ik uiteraard voor altijd vastleggen! Tijd om mijn foto’s op te slaan op een externe harde schijf zodat ik straks op vakantie mijn bloedjes wel weer kan filmen en fotograferen.

Leuke vakantie gehad?

Soms vraag ik klanten van Speech Republic of ze weleens uitgenodigd worden om vakantiefoto’s te komen kijken. Meestal begint iedereen meteen te zuchten en te steunen en vertellen ze dat ze dat vreselijk vinden! Als ik vraag waarom, is het antwoord eenduidig: ‘Ja, ik was er niet bij’. De foto’s van anderen worden pas interessant als we zelf geïnteresseerd zijn in het onderwerp van de foto.

Keep it to yourselfie

Let maar op: Facebook komt straks weer vol te staan met vakantiekiekjes van vage kennissen waar je helemaal niet op zit te wachten. Want als we heel eerlijk zijn kunnen die vakantiefoto’s ons stiekem gestolen worden. Ik geef het toe: ik doe het ook weleens. Een foto plaatsen waar ik helemaal vol van ben. Jij zeer waarschijnlijk ook. We plaatsen de foto’s omdat we iets ervaren op dat moment: omdat we passie voelen, of gevoelens hebben die eruit moeten! Toch waardeer ik altijd de mensen die over hun boodschap hebben nagedacht. Ze slingeren hun nutteloze content niet zomaar de wereld in, maar denken zorgvuldig na over het grapje of de emotie die ze over willen brengen bij hun Facebookvrienden. Weloverwogen foto’s en boodschappen verdienen daarom ook regelmatig mijn likes.

I like!

Ook jij hebt na de vakantie weer nieuwe verhalen te vertellen en (mogelijk) duizenden foto’s om deze te illustreren. Tijdens het kopje koffie met je collega’s sta je stralend te vertellen over het gevoel van vrijheid dat jij ervaart als je de frisse berglucht opsnuift. Je vertelt hoe je hebt afgezien toen je op je fietsje door de woestijn trok. Met tranen in je ogen neem je ons mee onder water, waar jij hebt gedoken en je laat ons de meest bijzondere vissen en koralen zien.

Selected with care

Wat zou er gebeuren als je die ervaringen leidend laat zijn voor de foto’s die je maakt? Heb je er dan nog steeds duizend of kom je thuis met een overzichtelijke hoeveelheid van zestig? Wat zou het heerlijk zijn als de verhalen die we elkaar vertellen stuk voor stuk de moeite waard zijn. En wat zou het mooi zijn als de content die we voortdurend met elkaar delen met zorgvuldigheid is uitgekozen.

Fijne vakantie!

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.