Naar overzicht

Zomerblog 4: Hoofd leegmaken? You don’t need a holiday!

14 augustus 2016 - 2 min. leestijd
Daniëlle Veneman
Speech Republic Coach

Actualiteit

Komt u maar

De zomervakantie is voor mij een ijkpunt in het jaar. Het moment waarop alles even tot stilstand komt en ik mezelf weer opnieuw kan uitvinden. En altijd op het moment dat ik doelloos naar het Franse platteland zit te staren – met een wijntje in de hand en nog weken niets in het vooruitzicht – dan komt het: inspiratie! Het ene na het andere idee schiet me te binnen en dat is waarom ik nooit zonder pen en papier op vakantie ga; omdat de vakantie een lucratieve tijd is voor mijn geest! Voor de allerbeste ideeën en de beste werkhouding zouden we eigenlijk permanent op vakantie moeten zijn…

Is there life after….?

Tegen de zomer verandert het gesprek in de trainingsruimte. Er wordt gesproken over de laatste loodjes en als ik klanten vraag hoe het is, verzuchten ze: ‘Heerlijk, bijna vakantie. Ik ben er zo aan toe’. De behoefte om als vrij mens op vakantie te gaan is groot en ook ik wil geen lopende zaken mee naar Frankrijk nemen. Nog snel voor je vakantie beantwoord je de belangrijkste e-mails en wil je dat project echt afgerond hebben. Er is een leven voor de vakantie en een leven na de vakantie waarin we onze deadlines en targets gaan halen en voor je het weet is de vakantie voorbij en voelt het als iets wat ver achter je ligt. Zonde!

Ontspan! Je bent aan het werk!

Zonde van je eigen tijd en zonde van de tijd die je op de werkvloer in stress doorbrengt. Ik denk dat we meer aan vakantie moeten doen tijdens werkuren! Even niets doen. Naar buiten gaan en om je heen staren. Ruimte geven aan onze geest om nieuwe ideeën te ontvangen. Oplossingen vind je meestal niet als je in het probleem duikt. Voel je vrij en je denkt vrij! Vakantie op de werkvloer is buitengewoon productief, want het levert je ruimte op. Ruimte om je passie in je werk te stoppen. Je ontspant en dan gaan ideeën stromen. Natuurlijk lijkt het een misdaad om in betaalde tijd vaart te minderen of zelfs even alleen maar uit het raam te staren. Je denkt: ‘Ik zit niks te doen en dat kan ik niet maken’.

Denk het en doe het toch!

Fijne after vakantie

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.