Actie Ja!

Winter series – Historische speeches

Wat zeg je tegen een publiek dat net één van hun Civil Rights heroes is verloren? Op 4 april 1968 stond Robert Kennedy op het punt een grote groep mensen in Indianapolis toe te spreken, toen het nieuws uitkwam dat Martin Luther King was gedood.

19 maart 2018 - 6 min. leestijd
Actie

Magie met Bas – actie

Speechfreak Bas neemt je elke maand mee op reis langs één van de 9 magie-elementen. Deze keer heeft hij het over actie – je kunt namelijk wel een mooi verhaal vertellen, maar jouw verhaal krijgt pas écht kracht als je vertelt wat jouw publiek er mee kan doen.

02 mei 2017 - 4 min. leestijd
Actie

Historische Speeches – The Challenger Address

President Ronald Reagan sprak in januari 1986 een geschokte natie toe nadat de spaceshuttle The Challenger ontplofte. Wat maakt deze speech nou zo magisch? Een IK-IETS-JOU analyse van één van de bekendste speeches uit de recente geschiedenis.

02 mei 2017 - 4 min. leestijd
Actie

Drie stappen richting magie

Ironisch genoeg gaat ‘het podium’ – in welke setting dan ook – eigenlijk niet over jou. Het is een platform om jouw publiek in beweging te krijgen. Actie is de fundamentele sleutel tot succes, maar hoe creëer je nou een heldere call to action?

02 mei 2017 - 4 min. leestijd
Conflict Passie Actie

Drie manieren om magie te creëren

Echte magie is dichterbij dan je denkt. Stap in de schoenen van deze TED sprekers en maak via hen kennis met drie magie-elementen die jou helpen écht het verschil te maken!

02 maart 2017 - 3 min. leestijd
Actie

Werken met zenuwen

Zometeen gaat het beginnen: jouw presentatie, speech of pitch. Ook de zenuwen komen op. Misschien waren die er gisteravond al, waardoor je niet in slaap kon komen. Of zelfs vorige week al?

14 maart 2016 - 5 min. leestijd
Actie

Jezelf durven zijn

Op het moment dat je het podium pakt als spreker, ga je je druk maken om hoe je overkomt. Dat is heel logisch: je staat namelijk in het middelpunt van de belangstelling wanneer jij het woord neemt tijdens een vergadering, sollicitatiegesprek, presentatie of een speech moment.

29 februari 2016 - 4 min. leestijd
Actie

Monique zegt: “Leef je in..”

In mijn werk als Speech Republic Coach stel ik diezelfde vragen, maar dan op een andere manier. Voor jou, de spreker, is het namelijk ontzettend belangrijk om je in te kunnen leven in je publiek.

21 december 2015 - 3 min. leestijd
Actie

3..2..1..

Het vragen om actie zorgt voor beweging en dat is niet alleen zo op de filmset. In ieder gesprek, vergadering, presentatie heeft het toewerken naar een actie, de eigenschap om echt beweging, verandering en richting te creëren.

27 november 2015 - 5 min. leestijd
Actie

De toekomst motiveert!

De mens is er als enigst wezen op deze aardbol toe in staat om zich een voorstelling van de toekomst te maken...

30 oktober 2015 - 5 min. leestijd

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.