Passie

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg

Op het podium willen wij, 'normale' mensen, ons zo gewoon mogelijk gedragen om te laten zien dat we net zo zijn als ons publiek. Maar wat zou er gebeuren als jij, in die spotlight, vaker jouw ‘theatrale’ zelf meeneemt?

17 oktober 2018 - 4 min. leestijd
Passie

Magie met Bas – passie

Speechfreak Bas neemt je elke maand mee op reis langs één van de 9 magie-elementen. Deze keer heeft hij het over de kracht van passie – en sterkere basis om jouw doelen te bereiken, bestaat simpelweg niet.

31 juli 2017 - 5 min. leestijd
Passie

Welke menselijke eigenschap verkies je: vechten of voelen?

Op zaterdag 27 oktober 1962, op het hoogtepunt van de Cuban Missile Crisis, werd de wereld gered door empathie. Speech Republic coach Beerd laat zien dat wanneer je lijnrecht tegenover je tegenstander staat, emotionele intelligentie je altijd gaat helpen.

31 mei 2017 - 3 min. leestijd
Bewijs Passie

Overtuig het hoofd én het hart

Het is een groot misverstand dat het hart geen plaats heeft in verhalen die inhoudelijk sterk moeten zijn. Denk maar aan de kracht van een sterk citaat of een muziekfragment. Hoe creatiever je bent met je bewijsstukken, des te beter!

30 maart 2017 - 3 min. leestijd
Conflict Passie Actie

Drie manieren om magie te creëren

Echte magie is dichterbij dan je denkt. Stap in de schoenen van deze TED sprekers en maak via hen kennis met drie magie-elementen die jou helpen écht het verschil te maken!

02 maart 2017 - 3 min. leestijd
Actualiteit Passie

Valentine’s Day!

Magie is mogelijk in al je communicatie, dus ook in een liefdesbrief! Met 'meer IK, meer IETS en meer JOU' heb jij de tools in handen om de perfecte liefdesbrief te schrijven. Valentijnsdag is in zicht, dus nu zou het weleens het perfecte moment kunnen zijn...

05 februari 2017 - 3 min. leestijd
Passie Persoonlijk

Humor creëert verbinding!

Obama deinsde er ook niet voor terug een goede grap te maken. Speech Republic coach Rik het niet laten een aantal van de leukste momenten op een rij te zetten en jou te vertellen hoe je een lach op de gezichten van je publiek kunt toveren.

23 januari 2017 - 4 min. leestijd
Passie Persoonlijk

Een waardevol geschenk van Maarten van der Weijden

Olympisch zwemkampioen Maarten deelt in zijn theatercollege ‘Beter’ hoe hij het onderscheid heeft leren maken tussen het omarmen van geluk en het accepteren van domme pech. In samenwerking met Speech Republic creëerde hij dit verhaal.

04 december 2016 - 4 min. leestijd
Passie

De Mythes rond het Podium: mythe 3

‘Kun jij morgen even een update geven over het project?’ Speech Republic Coach Monique legt in haar derde blog over ‘de mythes over het podium' uit hoe je een saaie update kunt veranderen in een inspirerend moment voor je publiek.

07 november 2016 - 3 min. leestijd
Passie Persoonlijk

Hoe onderscheid jij jezelf met jouw verhalen?

Communiceren zoals een ander dat doet zal er niet voor zorgen dat jij jezelf als communicator onderscheidt. Speech Republic Coach Jurko vertelt jou hoe je ervoor zorgt dat jouw publiek na afloop zegt: ‘Zo kan echt alleen JIJ het vertellen!’

01 november 2016 - 5 min. leestijd

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.