Persoonlijk

Vier ’trucjes’ om authentieker te zijn op het podium…

Afgelopen vrijdag mocht ik twintig minuten lang nieuw stand up comedy materiaal testen in Amersfoort. Tijdens deze try-out night kon ik verse gedachtenspinsels delen of relatief nieuwe stukken verder aanscherpen. Het zijn altijd heerlijke en tegelijkertijd ook verschrikkelijke momenten voor comedians. Je stapt in een zwart gat en weet nooit hoe je optreden zich zal ontwikkelen

04 december 2020 - 11 min. leestijd
Persoonlijk

Beyond the expectation

Wat is het probleem van een te grote focus op verwachtingsmanagement in zakelijke communicatie? Geïnspireerd door de liefde; een pleidooi voor minder managen en meer luisteren!

20 augustus 2018 - 5 min. leestijd
Persoonlijk

Wees nieuwsgierig naar je volgende fout!

Fout maken is menselijk. Dat weten we allemaal. Waarom vinden we het dan zo erg om te falen? Danielle vertelt waarom we net zo enthousiast zouden moeten worden van het maken van fouten als het behalen van successen!

20 juli 2018 - 5 min. leestijd
Persoonlijk

De devil is in the details

“Ik wil zo graag meer humor in mijn verhalen en gesprekken brengen, maar ik vind mezelf gewoon niet zo grappig. Het moet echt spontaan gebeuren, ik kan het namelijk al helemaal niet op ‘commando’ of als ik er van tevoren over na moet denken!”

25 april 2018 - 5 min. leestijd
Actualiteit Persoonlijk

Een ander perspectief

Wat is caleidoscopisch denken en wat kan jou dat opleveren? Rik neemt je mee in een onderzoek naar de tegenstrijdigheden in jouw 'scripts' en helpt je de zaak eens van een andere kant te belichten.

19 januari 2018 - 3 min. leestijd
Persoonlijk

A (not so) random act of kindness

Iedereen weet hoe fijn en aanmoedigend het voelt om een compliment te krijgen. Waarom geven we dat dan zo weinig aan anderen, zowel privé als zakelijk? Het is de hoogste tijd om je schroom opzij te zetten en je klant vaker te complimenteren!

06 september 2017 - 3 min. leestijd
Persoonlijk

Summer Series II – Wat is onvergetelijk?

Hoe kan het dat jouw vakantie in je geheugen gegrift staat, maar je jouw avondmaal van afgelopen donderdag haast niet voor de geest kunt halen? Lees in onze nieuwste zomerblog alles over vergeten én onvergetelijke verhalen.

26 juli 2017 - 4 min. leestijd
Persoonlijk

Magie met Bas – persoonlijk

Speechfreak Bas neemt je elke maand mee op reis langs één van de 9 magie-elementen. Deze keer heeft hij het over de kracht van persoonlijke verhalen – niets brengt jou namelijk dichter bij je publiek dan een persoonlijk verhaal.

29 juni 2017 - 5 min. leestijd
Persoonlijk

Welke verhalen heb jij in je rugzak?

Ben jij wel eens jaloers op de inspirerende verhalen van Steve Jobs en Mark Zuckerberg? Dat hoeft niet: iedereen heeft verhalen waarmee je anderen kunt raken. Het is namelijk niet alleen je vakkennis, maar juist ook je levenskennis waarmee je verandering kunt creëren.

02 maart 2017 - 3 min. leestijd
Passie Persoonlijk

Humor creëert verbinding!

Obama deinsde er ook niet voor terug een goede grap te maken. Speech Republic coach Rik het niet laten een aantal van de leukste momenten op een rij te zetten en jou te vertellen hoe je een lach op de gezichten van je publiek kunt toveren.

23 januari 2017 - 4 min. leestijd

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.