Over Speech Republic

De chefs in de Speech Republic ‘keuken’ zijn zonder twijfel een eclectische verzameling persoonlijkheden te noemen. Iedereen heeft een bijzondere achtergrond; van theater tot politicologie en American Studies. Samen zijn wij constant aan het experimenteren met nieuwe recepten voor magie in communicatie. Maak hier alvast kennis met de mensen achter Speech Republic. Ben je nieuwsgierig geworden? Vragen staat vrij.

Het team

Maartje van Bavel

Speech Republic coach - The Powerbroker

De wereld verandert, maar dat gaat niet vanzelf. Die veranderingen worden ingezet door mensen die een visie of idee hebben en het lef hebben om die te verkondigen. Tegen de stroom in durven gaan en het echt anders durven doen: niets is zo spannend en niets is zo krachtig. En het gave is; ik zie elke dag hier bij Speech Republic dat iedereen die power in zich heeft. De kracht om de wereld te veranderen naar hun idealen, daar doe ik het voor.

Bas Mouton

Speech Republic coach- The Speechfreak

Speech Republic staat voor mensen en organisaties die het verschil willen maken. Niet zomaar achter de massa aanlopen, maar écht blijvende verandering voor elkaar krijgen. Echte impact. Of we nu met politici werken die een heel land kunnen beïnvloeden, of een teamleider die zijn team in beweging wil brengen. Daarom ben ik Speech Republic ooit begonnen; om dat vuur verder aan te wakkeren. Omdat ik geloof dat dit beter is voor de wereld en voor de dappere individuen die het proberen.

Jurko van Veenendaal

Speech Republic coach - The Nightingale

Echte magie betekent voor mij contact: contact met jezelf, met je boodschap en met je publiek. Als zanger weet ik dat het podium bij uitstek een plek is om die magie te ervaren, en om dat contact vol aan te gaan. Het maakt niet uit wat je wil overbrengen: een product, jezelf of belangrijke jaarcijfers en onderzoeksresultaten – jij bent in staat om magie te brengen op dat podium. Mits je bereid bent om écht vanuit je passie te spreken. Daar breng ik je graag dichterbij.

Roisin van Ravenhorst

Speech Republic coach - The American

Ik houd zo van mijn vak, omdat ik de wereld elke dag weer even door nieuwe ogen mag bekijken; namelijk door de ogen van mijn klanten. Het zijn de inkijkjes in al die beautiful minds – in al hun werelden, inzichten, en gekkigheden – die hun verhalen én dit werk magisch maken. Ik zie het als mijn taak als coach to stretch those minds. Want iedereen is een potentiële visionair en een ware inspirator. En de eerste die dat moet gaan geloven, ben jij.

Monique van der Werff

Speech Republic coach - The Director

Op het podium kun je niets verbergen. Het is een uitdaging om sprekers de moed te geven om zichzelf te durven zijn. Om het podium te pakken op hun eigen voorwaarden. Dat is het mooiste wat er is: om te zien dat mensen hun ware ik durven te tonen en – met die oprechtheid – verandering teweeg kunnen brengen in hun wereld. Hoe klein of groots die verandering ook is, want uiteindelijk heeft alles impact.

Danielle Veneman

Speech Republic coach - the Connector

Diep geraakt worden door het verhaal van een ander kan veel betekenis hebben in je eigen leven. Het juiste verhaal op het juiste moment kan ervoor zorgen dat jij andere keuzes maakt. Hoe mooi is het als jij de brenger bent van een verhaal met zulke impact? Het enige wat ik doe, is zorgen dat mijn klanten het op hun eigen manier gaan vertellen! En daarmee zichzelf en hun publiek het grootste cadeau geven: het gevoel echt in verbinding te zijn.

Bianca Otten

Office manager - The Smile

Ik ben ervan overtuigd dat een goede training ook inhoudt dat iedereen zich welkom voelt en alle zorgen uit handen worden genomen. Van planning tot facturatie en alles wat qua organisatie daartussenin zit. En dat is precies wat ik doe en waar Speech Republic en ik voor staan: welkom, warmte, ontzorgen en magie.

Rik Rottier

Speech Republic coach - The Stand-up Comedian

Van kinds af aan ben ik gefascineerd door cabaretiers en inspirerende sprekers die mij meenemen naar nieuwe werelden. Dat wilde ik ook kunnen en zodoende ben ik rechten en bedrijfswetenschappen gaan studeren. Vanuit mijn ervaring als stand up comedian weet ik dat jij jouw publiek pas echt kan raken als je ze meeneemt in jouw wereldbeeld. Iedereen heeft een unieke kijk op de wereld en dat eigenzinnige geluid wordt te weinig verspreid en gehoord. Ik breng jou graag dichterbij je eigen sound waarmee jij mensen kan activeren en inspireren!

Beerd Beukenhorst

Speech Republic coach - The (Mad) Scientist

Woorden doen ertoe. Uitstraling is zichtbaar. Echtheid ziet iedereen en een verhaal kan een wervelstorm veroorzaken. Het is magisch om te merken hoe mensen met woorden werelden kunnen bouwen en ideeën tot leven kunnen brengen. Het is fantastisch om te mogen werken met die soms zachte, soms overdonderende kracht en mensen erdoor te zien groeien.

Marle Smit

Speech Republic coach – The Polyglot

Mijn liefde voor taal en tomeloze nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft, komen samen in verhalen. Jouw verhalen! Ik geloof dat verhalen verbinding tussen mensen kunnen creëren. Zo ontstaat meer begrip voor elkaar en dan komt er ruimte voor verandering, op de werkvloer of daarbuiten. Belangrijk hierbij is dat jij de taal van je publiek spreekt en hen van daaruit in hoofd én hart weet te raken. Wat mijn werk zo leuk maakt is dat ik samen met jou mag onderzoeken hoe jij die vertaalslag kunt maken…op een manier die helemaal bij jou past!

Renske Driesten

Speech Republic coach – Artificial Intelligencist

Mensen zijn op hun mooist als ze zichzelf zijn. Mijn fascinatie voor het pure maakt dat ik altijd op zoek blijf naar wie jij bent. Een verhaal krijgt verdieping als de spreker zichzelf is en de kans om het publiek te raken vergroot. Door mijn achtergrond in Neuropsychologie en Artificial Intelligence weet ik dat ratio en emotie hand in hand gaan. Hetzelfde geldt voor magische communicatie. Samen met jou onderzoek ik hoe jij jouw verhaal voor jouw publiek op zo’n manier kunt vertellen dat jouw publiek in beweging komt. Zodat jij dat verschil kunt maken waarvoor jij op het podium staat!

Monique Baidjnath-Badloe

Speech Republic coach – The Interviewer

Woorden hebben impact, bedoeld of onbedoeld kunnen ze een wereld van verschil maken. Zoals een mantra het gesproken woord kan bekrachtigen, ben je zelf in staat om jouw communicatie te laden en impact te geven. Door te spreken en door te luisteren.
Magische communicatie gaat voor mij om het hebben van een mindset, waarbij je jouw volledige scala aan kwaliteiten in dienst stelt van jouw verhaal en publiek. Het is het moment waarop je jezelf overgeeft aan de energie die het resultaat is van jouw woorden. En daar volledig op vertrouwd. Het is geen trucje, het is Empowerment: Het optimaliseren van jouw unieke kwaliteiten.
Voor mij is het een waar voorrecht om mensen te begeleiden in de zoektocht naar die innerlijke potentie.

Natascha Jacobsz

Speech Republic coach – CNBC Anchor

Als een Zuid-Afrikaan, die opgegroeid in een multiculturele omgeving, ben ik altijd gefascineerd geweest door mensen en hun verhalen. Sterker nog, toen ik de wereld begon te reizen als journalist en anchor voor CNBC Africa. Hoe meer ik reisde ... hoe meer ik betrokken raakte bij mensen, zowel in de studio als in het veld, des te meer ervoer ik de universaliteit van de menselijke conditie en daarmee de behoefte om contact te maken met anderen. Als een Speech Republic Coach geloof ik dat het delen van verhalen, ongeacht het type podium, een manier is om die verbinding te smeden - om jezelf te verbinden met de wereld van je publiek, ongeacht taal, cultuur of geografie.

Vacatures

Fulltime

Speech Republic Coach

Geloof jij – net als wij – dat verhalen en mensen het verschil kunnen maken en dat je daarmee de wereld kunt veranderen?

Bekijk vacature

Ons boek

Het boek vol met inspiratie voor de verhalen waarmee jij het verschil wil maken.

Koop het boek

Onze tool

Gebruik onze tool voor magie in al jouw communicatie – van winnende pitches tot ultieme liefdesbrieven.

Gebruik de tool

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.