Over Speech Republic

De chefs in de Speech Republic ‘keuken’ zijn zonder twijfel een eclectische verzameling persoonlijkheden te noemen. Iedereen heeft een bijzondere achtergrond; van theater tot politicologie en American Studies. Samen zijn wij constant aan het experimenteren met nieuwe recepten voor magie in communicatie. Maak hier alvast kennis met de mensen achter Speech Republic. Ben je nieuwsgierig geworden? Vragen staat vrij.

Het team

Maartje van Bavel

Beerd Beukenhorst

Marle Smit

Renske Driesten

Monique Baidjnath-Badloe

Natascha Jacobsz

Fleur van Wijck

Bianca Otten

Bas Mouton

Ben Copeland

Obi

Maartje van Bavel

"Don't you let the bad guys win..."

* Onderwaterreiziger.
* Trotse eigenaar Speech Republic.
* Fascinatie voor het activeren van mensen.


Verandering voor elkaar krijgen met jouw communicatie is een gigantische superpower. Teveel figuren met slechte bedoelingen zijn té goed met hun woorden - en te vaak zijn de mensen met goede bedoelingen juist té voorzichtig. Unleashing the words that change the world for the better, dat is waar ik met Speech Republic voor strijd. Ik sta aan de kant van de uitdagers. Mensen zoals jij, die een nieuwe ambitie willen najagen met hun organisatie; of die strijden om hun droomklant binnen te halen; of die hun visie op grote issues zoals climate change of de vluchtelingenproblematiek willen uitspreken. Wat jouw uitdaging ook is, er is voor mij niets mooiers dan jouw superpower aan te boren. Here's to change!

06 504 17 691
maartje@speechrepublic.nl

Beerd Beukenhorst

“Jij bent de betekenisgever van je verhaal - en dat is niets minder dan een superkracht.”

* PhD in de lessen van het verleden.
* Braziliaans Jiu Jitsu, Hip-Hop en omgekeerde appeltaarten - de basis van alles.
* Je ziet rust, maar alles beweegt.


Als historicus ken ik de ontzagwekkende kracht van een goed verteld verhaal. Mijn levenslange voorliefde voor vechtkunst leert me telkens weer de waarde van strijd, moed en flow. Ik stond als docent zowel voor kleuters als voor internationale wetenschappers - en genoot in alle gevallen van de groei die er altijd is. Als Speech Republic Coach komen al die ervaringen bij elkaar om de verhalen die jij écht wil vertellen te vinden, vorm te geven en los te laten in de wereld.

06 12 63 67 37
beerd@speechrepublic.nl

Marle Smit

“Wil je Teflon zijn, of klittenband?”

* Kick ass bangerik: bruine band jiu-jitsu, maar haat horrorfilms.
* Talen & communicatie afficionado – is nu viertalig.
* Kent meer sketches van Little Britain dan leuk is voor haar omgeving.


Ik ben regelmatig ergens opnieuw begonnen, bijvoorbeeld door emigratie of een carrièreswitch. Dit dwong me om mijn eigen verhaal steeds weer in nieuw licht te bezien. Ik geloof dat wisselingen van perspectief zorgen voor meer begrip en verbinding tussen mensen.
Het gave van mijn werk is dat ik jóu op een andere manier naar je verhaal mag laten kijken. Eigenlijk ben ik professioneel schijnwerper. Als je dit belicht, wat is dan het effect? Wanneer ga jij zelf ‘aan’ en hoe vergroten we dat? Zodat jij met meer vertrouwen in je verhaal én jezelf de deur uitloopt!

06 12 49 25 50
marle@speechrepublic.nl

Meer weten? Neem direct contact met ons op om een training te volgen!

Contact opnemen

Renske Driesten

“Everybody's got a dark side”

* Donald Duck abonnee.
* Oldschool tattoo fan.
* A.I. Specialist (die nóg meer van analoge dingen houdt).


Mijn werk is zo geweldig omdat ik me mag bezighouden met de kunst van het kijken. Elke keer weer ervaar ik vanaf de zijlijn hoe mooi het is als iemand zichzelf weer in een nieuw daglicht ziet op het podium. Er komt zoveel kracht bij vrij dat van grote invloed is op het verhaal dat gehoord moet worden.

06 8358 4532
renske@speechrepublic.nl

Monique Baidjnath-Badloe

"Je bent een micro-weergave van de Kosmos, start acting like it!"

* Karma? Nee joh, Svadharma!
* Disney fanaat.
* Twee Masters omdat 1 niet genoeg was.


Wie de beste versie van zichzelf wil worden moet echt leren communiceren. Met een ander, dat sowieso, maar bovenal met jezelf. Want alles wat je nodig hebt om de beste versie van jezelf te worden zit al in je. En alleen jij kan weten wat dat is, zo gauw je jezelf hiervoor openstelt. Ik erger me kapot aan al het onbenut potentieel wat we (vaak onbewust) met ons meedragen. En daarom is het mijn missie om iedereen in contact te brengen met zijn of haar unieke set aan skills. Niet voor zelfverrijking, maar omdat je dan pas maximaal kan teruggeven.

06 8351 7654
monique@speechrepublic.nl

Natascha Jacobsz

“Do what you can, with what you have”

* Kilimanjaro beklimmer.
* Obsessieve fact-checker.
* International Broadcast Journalist.


Als een Zuid-Afrikaner die opgegroeid is in een periode van heftige politieke veranderingen, heb ik gezien hoe mensen en hun unieke verhalen letterlijk een heel land kunnen transformeren… hoe echte en eerlijke verhalen mensen niet alleen over grenzen heen kunnen verbinden, maar ook verbinden ongeacht taal, waarden en overtuigingen.

06 8351 7638
natascha@speechrepublic.nl

Fleur van Wijck

“Je wereld is je podium. Vergeet vooral niet op te komen.”

* Creatieve geest met analytische gaven.
* MA Political Science and International Relations, MA Turkish Studies.
* Singer-songwriter die niet schrikt van een valse noot.


Als politiek wetenschapper weet ik: een groot deel van onze realiteit bestaat uit de verhalen die we elkaar vertellen. Laten we er voor zorgen dat dit de juiste verhalen zijn! Ik help jou te komen tot verhalen die verhelderen, inspireren en activeren.
Een goed verhaal heeft een podium nodig. Als voormalig jazz-artiest in Istanbul ken ik het podium goed – het plezier, het applaus, maar ook de trillende handjes en twijfels. Ik help jou te durven spelen. Spelen met jouw verhaal, jouw perspectief en jouw publiek. En dat er dan zo af en toe een valse noot klinkt? Hoort er bij. En is vaak het begin van een fantastische improvisatie!

06 13 02 43 70
fleur@speechrepublic.nl

Meer weten? Neem direct contact met ons op om een training te volgen!

Contact opnemen

Bianca Otten

Office manager - The Smile

Ik ben ervan overtuigd dat een goede training ook inhoudt dat iedereen zich welkom voelt en alle zorgen uit handen worden genomen. Van planning tot facturatie en alles wat qua organisatie daartussenin zit. En dat is precies wat ik doe en waar Speech Republic en ik voor staan: welkom, warmte, ontzorgen en magie.

06 281 85 684
bianca@speechrepublic.nl

Bas Mouton

Speech Republic Coach - The Speechfreak

Speech Republic staat voor mensen en organisaties die het verschil willen maken. Niet zomaar achter de massa aanlopen, maar écht blijvende verandering voor elkaar krijgen. Echte impact. Of we nu met politici werken die een heel land kunnen beïnvloeden, of een teamleider die zijn team in beweging wil brengen. Daarom ben ik Speech Republic ooit begonnen; om dat vuur verder aan te wakkeren. Omdat ik geloof dat dit beter is voor de wereld en voor de dappere individuen die het proberen.

Ben Copeland

''I don't know, but I know how to find out.''

* Afgestudeerd journalist turned model turned growth hacker.
* Functioneert niet zonder koffie.
* Kan niet stil zitten. Woonde in Shanghai, Melbourne, Singapore en Kaapstad.


Als Growth Hacker bij Speech Republic houd ik me bezig met everything digital. Ze noemen me ook wel de digitale stemversterker van de veranderaars ;) Mijn hart gaat sneller kloppen van nieuwe technologie, automation en design. Oh, en van koffie.

06 23 23 52 51
ben@speechrepublic.nl

Obi

Speech Republic Puppy - De kantoorhond

* Speech Repuppy.
* Actieve balsporter.
* Fervente strand en bos wandelaar.


Iedere werkdag wandel ook ik rond op het Speech Republic kantoor, het is mijn tweede thuis. Uit onderzoek is gebleken dat kantoorhonden zorgen voor minder stress, meer wandelpauzes en een nog betere werksfeer! Best een impact voor zo'n kleintje, he? Mocht je bij ons langskomen, probeer dan niet over me te struikelen. Als dwergteckel ben ik vrij laag bij de grond en kan het nog wel eens voorkomen dat je me niet ziet ;)

Vacatures

Open sollicitatie

Speech Republic Coach

Bekijk vacature

Integrator & people manager gezocht

Vacature Managing Director

De missie van Speech Republic is ‘de stemversterker van de veranderaars zijn’. Speech Republic is  een trainings- en consultancy bureau gevestigd in Amsterdam en 15 jaar geleden opgericht vanuit een fascinatie voor verhalen die het verschil maken. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle organisatie met een imposante klantenlijst, zowel nationaal als internationaal. Nu is het tijd voor een volgende professionaliseringsslag van de organisatie waar de nieuwe functie van Managing Director een cruciale rol in gaat spelen.

Bekijk vacature

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.