Over Speech Republic

De chefs in de Speech Republic ‘keuken’ zijn zonder twijfel een eclectische verzameling persoonlijkheden te noemen. Iedereen heeft een bijzondere achtergrond; van theater tot politicologie en American Studies. Samen zijn wij constant aan het experimenteren met nieuwe recepten voor magie in communicatie. Maak hier alvast kennis met de mensen achter Speech Republic. Ben je nieuwsgierig geworden? Vragen staat vrij.

Het team

Maartje van Bavel

Bas Mouton

Jurko van Veenendaal

Roisin van Ravenhorst

Beerd Beukenhorst

Marle Smit

Rik Rottier

Saar Weber

Stefanie Ruijter

Renske Driesten

Monique Baidjnath-Badloe

Natascha Jacobsz

Bianca Otten

Maartje van Bavel

"Don't you let the bad guys win..."

* Onderwaterreiziger
* Trotse mede-eigenaar Speech Republic
* Fascinatie voor het activeren van mensen


Verandering voor elkaar krijgen met jouw communicatie is een gigantische superpower. Teveel figuren met slechte bedoelingen zijn té goed met hun woorden - en te vaak zijn de mensen met goede bedoelingen juist té voorzichtig. Unleashing the words that change the world for the better, dat is waar ik met Speech Republic voor strijd. Ik sta aan de kant van de uitdagers. Mensen zoals jij, die een nieuwe ambitie willen najagen met hun organisatie; of die strijden om hun droomklant binnen te halen; of die hun visie op grote issues zoals climate change of de vluchtelingenproblematiek willen uitspreken. Wat jouw uitdaging ook is, er is voor mij niets mooiers dan jouw superpower aan te boren. Here's to change!

Bas Mouton

Speech Republic coach- The Speechfreak

Speech Republic staat voor mensen en organisaties die het verschil willen maken. Niet zomaar achter de massa aanlopen, maar écht blijvende verandering voor elkaar krijgen. Echte impact. Of we nu met politici werken die een heel land kunnen beïnvloeden, of een teamleider die zijn team in beweging wil brengen. Daarom ben ik Speech Republic ooit begonnen; om dat vuur verder aan te wakkeren. Omdat ik geloof dat dit beter is voor de wereld en voor de dappere individuen die het proberen.

Jurko van Veenendaal

"Ja…. en dat is dus jouw essentie."

* Zanger.
* Soulsearcher.
* Lichtelijk obsessieve ‘king of details’.


Impactvol communiceren gaat simpelweg over contact. Diep contact met jezelf, met je boodschap en met de ander. Als je dat contact niet aangaat praat je waarschijnlijk veel, maar zeg je niks. Veel woorden, geen impact. Uiteindelijk gaat het om de energie die jij onder jouw woorden legt. Daar begint jouw impact en daar help ik je heel graag dichterbij, want het is voor iedereen weggelegd die het aandurft.

Roisin van Ravenhorst

"Blijf altijd een leerling... zodra je iets zeker weet: look again."

* Moderne kunst en street art fanaat.
* Bammetje met hagelslag.
* UvA alumnus Engelse Literatuur en Amerikaanse geschiedenis.


Van de boektitel "How to win friends and influence people" gaan mijn haren recht overeind staan. Ik geloof dat communicatie het tegenovergestelde nodig heeft. Geen berekenende, manipulatieve aanpak, maar radicale eerlijkheid. Over wie je bent, wat je raakt, wat je weet, wat je nodig hebt en wat je de ander gunt. Ik daag je uit er niet méér doekjes om te winden, maar minder. Totdat je tot de essentie komt van jouw verhaal.

Meer weten? Neem direct contact met ons op om een training te volgen!

Contact opnemen

Beerd Beukenhorst

“Jij bent de betekenisgever van je verhaal - en dat is niets minder dan een superkracht.”

* PhD in de lessen van het verleden.
* Braziliaans Jiu Jitsu, Hip-Hop en omgekeerde appeltaarten - de basis van alles.
* Je ziet rust, maar alles beweegt.


Als historicus ken ik de ontzagwekkende kracht van een goed verteld verhaal. Mijn levenslange voorliefde voor vechtkunst leert me telkens weer de waarde van strijd, moed en flow. Ik stond als docent zowel voor kleuters als voor internationale wetenschappers - en genoot in alle gevallen van de groei die er altijd is. Als Speech Republic Coach komen al die ervaringen bij elkaar om de verhalen die jij écht wil vertellen te vinden, vorm te geven en los te laten in de wereld.

Marle Smit

“Wil je Teflon zijn, of klittenband?”

* Kick ass bangerik: bruine band jiu-jitsu, maar haat horrorfilms.
* Talen & communicatie afficionado – is nu viertalig.
* Kent meer sketches van Little Britain dan leuk is voor haar omgeving.


Ik ben regelmatig ergens opnieuw begonnen, bijvoorbeeld door emigratie of een carrièreswitch. Dit dwong me om mijn eigen verhaal steeds weer in nieuw licht te bezien. Ik geloof dat wisselingen van perspectief zorgen voor meer begrip en verbinding tussen mensen.
Het gave van mijn werk is dat ik jóu op een andere manier naar je verhaal mag laten kijken. Eigenlijk ben ik professioneel schijnwerper. Als je dit belicht, wat is dan het effect? Wanneer ga jij zelf ‘aan’ en hoe vergroten we dat? Zodat jij met meer vertrouwen in je verhaal én jezelf de deur uitloopt!

Rik Rottier

“Het podium is de laatste arena in de westerse maatschappij!”

* Stand-up comedian en cabaretier die houdt van serieus gewauwel.
* LLM (Corporate Law) & MSc (Strategy).
* Energetisch Therapeut op Urban Arrow met FOMO-aanvallen.


Als jurist ken ik de kracht van het woord, als strateeg het belang van executie en als stand-up comedian de meedogenloosheid van het podium. Ik ben in staat jou om de waarheid heen te laten lopen en je nieuwe inspirerende perspectieven te bieden. Relativeren en confronteren zijn mijn werkwoorden: Het grote misverstand is dat die niet hand in hand zouden gaan. Als veelzijdige kameleon pas ik me in de trainingsruimte aan jou aan zodat ik bijna onzichtbaar wordt en juist jij kan Shinen....! So catch me if you can!

Saar Weber

"Do what you love, love what you do"

* MSc. in sociale psychologie én lichaamsgericht coach (haptonomie).
* Gestructureerde procesdenker die houdt van aanpakken.
* Gitaar spelende, salsa dansende bergbeklimmer.


Ik houd mij graag bezig met het vergroten van werkplezier van mensen. Betekenisvol werk met een goede dosis autonomie en een fijne werksfeer zijn essentieel. Vandaar dat ik mij inzet voor Personal Corporate Story, waarbij wij mensen uitdagen eigenaarschap te pakken om de strategie van de organisatie persoonlijk relevant te maken. Het is geweldig te zien hoeveel enthousiasme en energie vrijkomt als mensen weer werken vanuit hun passie!

Meer weten? Neem direct contact met ons op om een training te volgen!

Contact opnemen

Stefanie Ruijter

“JA zeggen is zo veel leuker dan NEE.”

* Prisonbreaker – voormalig forensisch psycholoog in een high-security gevangenis
* Anti-hokjes-denker - omdat wij zoveel meer zijn dan een functie
* YOLO!


There is always a story behind the story, no matter what you did or where you came from… Dat geldt voor iedereen: van bankier tot manager, van zelfstandig ondernemer tot veroordeeld crimineel. Verhalen hebben wij allemaal, maar wat maakt jou uniek? Stap uit jouw alledaagse hokjes en laat de wereld zien wie jij écht bent, waarvan jouw hart sneller gaat kloppen, waar jij je boos om kunt maken en waar jij voor strijdt. De beste versie van jezelf zijn is het mooiste wat er is en dat gevoel gun ik iedereen!

Renske Driesten

“Everybody's got a dark side”

* Donald Duck abonnee.
* Oldschool tattoo fan.
* A.I. Specialist (die nóg meer van analoge dingen houdt).


Mijn werk is zo geweldig omdat ik me mag bezighouden met de kunst van het kijken. Elke keer weer ervaar ik vanaf de zijlijn hoe mooi het is als iemand zichzelf weer in een nieuw daglicht ziet op het podium. Er komt zoveel kracht bij vrij dat van grote invloed is op het verhaal dat gehoord moet worden.

Monique Baidjnath-Badloe

"Je bent een micro-weergave van de Kosmos, start acting like it!"

* Karma? Nee joh, Svadharma!
* Disney fanaat.
* Twee Masters omdat 1 niet genoeg was.


Wie de beste versie van zichzelf wil worden moet echt leren communiceren. Met een ander, dat sowieso, maar bovenal met jezelf. Want alles wat je nodig hebt om de beste versie van jezelf te worden zit al in je. En alleen jij kan weten wat dat is, zo gauw je jezelf hiervoor openstelt. Ik erger me kapot aan al het onbenut potentieel wat we (vaak onbewust) met ons meedragen. En daarom is het mijn missie om iedereen in contact te brengen met zijn of haar unieke set aan skills. Niet voor zelfverrijking, maar omdat je dan pas maximaal kan teruggeven.

Natascha Jacobsz

“Do what you can, with what you have”

* Kilimanjaro beklimmer.
* Obsessieve fact-checker.
* International Broadcast Journalist.


Als een Zuid-Afrikaner die opgegroeid is in een periode van heftige politieke veranderingen, heb ik gezien hoe mensen en hun unieke verhalen letterlijk een heel land kunnen transformeren… hoe echte en eerlijke verhalen mensen niet alleen over grenzen heen kunnen verbinden, maar ook verbinden ongeacht taal, waarden en overtuigingen.

Meer weten? Neem direct contact met ons op om een training te volgen!

Contact opnemen

Bianca Otten

Office manager - The Smile

Ik ben ervan overtuigd dat een goede training ook inhoudt dat iedereen zich welkom voelt en alle zorgen uit handen worden genomen. Van planning tot facturatie en alles wat qua organisatie daartussenin zit. En dat is precies wat ik doe en waar Speech Republic en ik voor staan: welkom, warmte, ontzorgen en magie.

Vacatures

Ons boek

Het boek vol met inspiratie voor de verhalen waarmee jij het verschil wil maken.

Koop het boek

Onze tool

Gebruik onze tool voor magie in al jouw communicatie – van winnende pitches tot ultieme liefdesbrieven.

Gebruik de tool

Magiemoment

Ontvang elke maand inspiratie voor magische communicatie in je mailbox.
We sturen alleen nuttige e-mails, beloofd!

Wij vinden spam ook vervelend en zullen niet meer dan één keer p.w. uitzenden.