Individueel trainingstraject voor belangrijke mediamomenten

Dit traject is ook online te volgen

And… action!

De journalisten zitten klaar en de camera’s gaan draaien. Dit is hét moment om jouw verhaal te vertellen. Daar kan aardig wat druk op liggen. Vooral wanneer je gevoelige onderwerpen moet bespreken of je een compleet nieuwe visie wilt gaan overbrengen. Het is hoe dan ook ontzettend belangrijk dat je op je krachtigst bent. Op dat moment wil jij:

  • Jouw boodschap ontspannen en met power overbrengen (meer ik)
  • Echt iets zeggen in plaats van antwoorden met “geen commentaar” (meer iets)
  • De juiste mensen raken met jouw boodschap (meer jou)

Deze factoren brengen magie in je communicatie. En alleen met magie kun jij écht het verschil maken bij jouw publiek!

“It usually takes more than three weeks to prepare a good impromptu speech.”
Mark Twain

Tijdens de meeste mediatrainingen leer je hoe je dingen kunt verzwijgen. Wij doen dat anders, omdat we geloven dat elke redelijke vraag een redelijk antwoord verdient. Een goed mediaoptreden levert jou en je organisatie veel meer op. Wil jij jouw boodschap krachtig kunnen overbrengen? Dan is dit de training voor jou!

De training

Onze mediatraining is gegarandeerd 100% camera vrij. Wij geloven namelijk dat camera analyse elke spreker slechter maakt. Door camera analyse ga je dingen zien bij jezelf die anderen helemaal niet opvallen. Wij vinden dat je bezig moet zijn met je verhaal krachtig overbrengen, in plaats van onbelangrijke zaken zoals je handen en je stem.

Het traject

Sessies inplannen

We bellen je binnen 24 uur na je inschrijving, zodat we de sessies meteen kunnen plannen.  

Intakegesprek

In een persoonlijk intakegesprek met je Speech Republic coach ontdekken we jouw wensen en ambities. Je krijgt voor de eerste sessie direct een opdracht, zodat we meteen aan de slag kunnen.

Twee individuele sessies

Tijdens iedere sessie ga jij steeds verder onderzoeken waar de kracht van jouw verhaal zit en hoe jij met meer ik, meer iets en meer jou magie kunt krijgen in jouw mediaoptreden. We gaan bedenken hoe we jouw kernboodschap scherp en impactvol kunnen formuleren, hoe jij jouw publiek mee kunt nemen in deze boodschap en hoe jij staande blijft tijdens een pittig interview. De sessies vinden plaats in ons trainingstheater in Den Haag of Amsterdam.

Feedforward

Na iedere sessie ontvang je jouw persoonlijke feedforward – schriftelijke feedback op maat. Hierin staan de belangrijkste stappen die jij hebt gezet als spreker en je huiswerk voor de volgende keer.

Uniek

Wij bieden 100% tevredenheidsgarantie: niet tevreden betekent geen factuur!

Aanpak

We gebruiken in dit trainingstraject onze unieke trainingsaanpak:

  • We focussen op jouw kracht en de verborgen capaciteiten die jou nog krachtiger kunnen maken. We gaan op zoek naar die momenten waarop jij plezier hebt en vanuit jouw unieke power communiceert.
  • De trainingen zijn een persoonlijk onderzoek naar jouw verhaal.
  • We geloven niet in trucjes. Het maakt ons niet uit wat je met je handen doet, of hoe hoog of hoe laag je stem ‘moet’ klinken.
  • Alle trainingen zijn 100% camera- en trainingsacteur vrij. We zorgen ervoor dat jij je bezig houdt met waar het écht om draait: impact hebben op je publiek.
  • Tijdens trainingen sta je op het podium, want het podium is de uitvergrote situatie van de werkelijkheid. Het is daardoor een vliegwiel voor jouw ontwikkeling.
  • Je krijgt uitdagende oefeningen die inzicht bieden in jouw (verborgen) capaciteiten. Je doet een persoonlijk onderzoek en ontdekt zo wat het beste werkt voor jou.
  • Je staat veel zelf in de spotlights, dat betekent dus: weinig abstracte theorielessen van de trainer en veel zélf doen, ervaren en ontdekken op het podium.

Na deze training

Kun jij ieder mediaoptreden benutten als podium voor jouw verhaal
Kun jij jouw kernboodschap krachtig formuleren
Weet jij hoe je de leiding kunt houden in het gesprek of interview
Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze trainers helpen je graag. Bel ons op
020 330 1250 of e-mail naar info@speechrepublic.nl.